[ליצירה]
מקסים בעיני. אהבתי את הכותרת.
משהו מסורבל בסיום,(התחושה היא כאילו לא אמרת את מה שרצית) אבל חוץ מזה - מעולה.
בעז - אני חייב להודות שתגובתך הממה אותי.
כולנו, בין אם מאמינים בכך ובין אם לא, יונקים את חיותנו מהבורא. הגדרתך שהאתיאיסט "לא זקוק לפנות לגורם אחר" - היא טעות. הוא זקוק כמו כולנו, אבל הוא גאה מכדי לפנות לבקש.
בחוסר האמונה אין עוצמה, אלא כפיות טובה פשוטה.
[ליצירה]
עוד אחד.
אני שב להזכיר ולהזהיר - כת "בני ברוך", המפיצה את "קבלה לעם" היא כת מסיונרית שמטרתה להפיץ כביכול את תורת הקבלה - על חשבון היהדות האמיתית.
[ליצירה]
משתפר, אבל עדיין לא נוצרת תחושה של משהו אמיתי.
משפט כמו "אחרי כמה זמן הם התאהבו ככה חזק" עושה לי תחושה קצת ריקנית. כי "התאהבות" בשפה של ימינו היא משהו מאד לא מחייב.
הדבר היחיד שאנחנו יודעים זה שהוא דתי-ימני-קיצוני קלישאתי וסטיגמטי, ושהבחורה יפה.
אני לא מצליח להזדהות, או להרגיש את האהבה שקיימת ביניהם.
רק טוב
טל
[ליצירה]
תודה יוסי. אני אקבל את זה כמחמאה (עוד תוצאה של חוש ההומור השנוי במחלוקת שלי)
נביש - יש לצחוק עם, ויש לצחוק על. ההצדקה היחידה של הומור שחור (גם הומור שחור במשמעותו המקורית) היא כשצוחקים עם.
וחרדים הם לא גזענים. נכון שהם, ואני, ואני מנחש שגם אתה, אומרים כל יום "ובנו בחרת מכל עם ולשון" וכו',
אבל ההגדרה של גזענות היא לא "לחשוב שאתה הכי טוב" אלא "לחשוב שמכיון שאתה הכי טוב, לאחרים אין זכות קיום."
[ליצירה]
התרגום יפה, מלבד הבית הראשון, בו חסרה מעט זרימה בין המילים.
לגבי הדעה שהובעה:
האם אלוקים לצידך כשאתה עוקר אלפי תושבים מבתיהם?
האם אלוקים לצדך כשאתה קורא לאותם אלפים, ביניהם ילדים רבים, "מחרחרי מלחמה" רק בשל העובדה שהם גרים בחזית, וסופגים את מטר הפצמרים שהיית סופג אתה לולא היו שם הם בשבילך?
בלי להצדיק את מעשהו של גולדשטיין - באיזה צד אלוקים היה בזמן שגולדשטיין ניסה להציל פצועים רבים, ובעקבות הזעזוע הנפשי שנגרם לו כתוצאה מתקופה ממושכת בה ראה כל כך הרבה פצועים והרוגים, עשה את מה שעשה?
בעז"ה, ובעזה, אלוקים לצדנו, והוא ידאג לעצירתה של המלחמה מבית ומחוץ.