[ליצירה]
דיק, הוא מתכוון למהפכה קומוניסטית... לא ראית את הפגנות הענק?..
ושמואל -
א. לא ממש הבנתי איך ההגדרה העצמית של הפלשתינים או זריקת עשרות אלפי יהודים לרחוב יכולה לסייע בכך. הרי הלאומנות היא האויב הגדול של הקומוניזם, אז אתה אמור להלחם נגד הגדרות עצמיות של עמים, לא?
ב. המהפכות שלך, בהנחה הבלתי הגיונית שהן יעזרו למישהו, לא מצדיקות בשום אופן את העוולות שנעשות כיום ליהודי גוש קטיף.
ג. אם כל מה שכתבתי נכון - נובע מכך - כל מה שאתה כתבת על הפקעות וכיבוש, - לא נכון. ולכן ההתנתקות איננה מוסרית. הפעם היחידה שבה נעשו הפקעות ברצועה היא במהלך ההתנתקות, שבה הופקעו נכסי המתיישבים, ואף ללא פיצוי הולם.
אתה לא חושב שזה הזמן לחזור בך מהכינוי "פשיסטים" שהדבקת לימין, שאף אתה מודה שלא עשה דבר בלתי מוסרי?
[ליצירה]
א. אם הידע שלך בהסטוריה היה חופף ליומרה שלך, היית יודע שגוש קטיף מעולם לא היה שייך לפלשתינים.
רצועת עזה נכבשה מהמצרים ב67, והם סירבו לקבל אותה בחזרה. שום אדמה לא הופקעה מהפלשתינים . שום אדמה לא היתה שייכת לערבים מלבד כפר דרום שבנויה על אדמות פרטיות שנקנו מהם בכסף מלא.
ב. זכור לי שכתבת פעם על כך ש"זכותנו ההיסטורית" איננה צידוק. למה זכותם ההסטורית כביכול של הערבים מצדיקה גירוש יהודים?
ג. בכפר דרום חיו יהודים לפני 48, שאז נפל היישוב.
ובעזה עצמה התגוררו יהודים שנים רבות, דבר שיאמת כל הסטוריון שתשאל. הקשר השורשי של הערבים למקום איננו רב מזה של היהודים, כך ששאלת המוסריות נותרה בעינה.
[ליצירה]
שלום לך מסיונר יקר.
הנה כמה טעויות שנפלו במאמרך:
-תורת הנסתר איננה מיועדת להפצה להמונים, אלא ללימוד ליחידי סגולה בלבד, ולכן הטענה כאילו רק היא מגלה את טעם החיים מגוחכת.
-לוח השנה העברי הוא אכן לוח רוחני, אך החגים לא נקבעו על פי חכמי הקבלה, אלא על פי התורה. ככלל, לכל אורך מאמרך אתה נוטה לבלבל ולערבב בין הקבלה לבין היהדות כפי שאנו מכירים אותה.
-היהדות המסורתית עונה באופן מספק ביותר על שאלת ה"איך" וה"למה" לחיות את החיים האלה.
-הכוח העליון, מסבירים חכמי התורה בכל הדורות, נקרא אלוקים. הוא כולו נתינה ואהבה, לא צריך להיות מקובל כדי לדעת את זה.במהלך לימוד התורה - ואני מדבר על תורת הנגלה ה"פשוטה" - לומד האדם כיצד להידמות לבוראו,או במילים אחרות - להדבק בבוראו.
כפי שמסבירים חכמינו: "מה הוא חנון - אף אתה חנון, מה הוא רחום, אף אתה רחום.."
[ליצירה]
אני חייב להודות בכל הכנות, שאני חולק על דעתך ואולי לכן אני רואה חסרונות כה רבים בשיר. אבל אנסה להיות אוביקטיבי:
שתי שורות ברצף מסתיימות באותה המילה - זו לא בדיוק חריזה.
כמעט בכל הבתים יש בעיית משקל בולטת. (אני יודע שהיא בולטת כיון שאני הבחנתי בה, ואני ממש לא מהמבינים..)
הסיום מטופש, לא רלוונטי, ומשנה את כל משמעות השיר: משיר הלל לגיבורך - לשיר לעג לאדם שאפילו אינו ראוי לו, דבר שודאי לי שלא התכוונת אליו.
[ליצירה]
לא בוער באש, אבל אפשר לראות את הזעקה שבו.
אוהב תמונות של עצים - במיוחד כשהן טובות. זה די קשה להעביר בצילום את התחושה שבעץ, ועשית את זה מצוין !
prednisolone side effects in dogs go prednisolone 5mg tablets
תגובות