צברית, שם נעורים אברהמוף, בוגרת הגמנסיה הרצליה. מאז פלא האינטרנט וזמינותו לכול כותבת שירים.
http://www.literatura.co.il/website/index.asp?show=authors&id=1715
[ליצירה]
ניצן ופרח - תודה. יש רגעים של חולין שכאילו
מתבהרים פתאום ואני מתלבטת ואז אומרת לעצמי: הרי כולנו אנשי חולין ואלה הרגעים שלנו. אל תדאגי. זה ראוי, גם אם זה לא "כוכב נולד," "הישרדות" או מה שמכנים "מגדלי אקירוב". זה אנחנו וטוב לך שכך הנך.
חג שבועות שמח.
[ליצירה]
וגם קטע של תובנה חדשה הרווחתי מקטע אנושי זה. אמת שאנו משוחחים לעתים עם המתדלקים והם בתקן דומה לשל הספר (במספרה) ששומע את כל הרכילויות ומצבי הרוח.
נקודת המפנה מהקדורנות אל האור בקטע כה צנועה ויפה, כשהמספרת מסוגלת להביט כלפי חוץ ומבחינה בשמו של המתדלק, יעקב, הופך למשהו אישי, וכל העולם נעשה יפה יותר כאילו כעת העולם מכיר אותנו ולא יפגע בנו
[ליצירה]
את היצירה הזו הכרתי לראשונה בקטעי ציטוטים בספר ילדות מקסים שנקרא היה "אילן גדל בברוקלין" על חיי מהגרים אירים בניו יורק בחצי הראשון של המאה העשרים (גם סרט עשו ממנו) ומולי מאלון כיככבה באותו סיפור בו האב היפה ג'וני, שאהב את הטיפה המרה, נהג לשיר את היצירה הזו. וגם באנגלית יצא ששמעתי אותה וכעת גיליתי אותה אצל אביבסתיו. שתרגם היטב ורק חבל שלא ניתן תרגום זה לשיר [בעיברית] לפי המנגינה שאני מכירה.
.
[ליצירה]
הרהרתי לי לפתע ביני לבין עצמי כי זו בוודאי הייתה החווייה once in a lifetime של בלעם. שלא בכל יום (על דרך ההמעטה) יורד ה' לדבר עם מישהו, בין אם הוא נביא קוסמופוליטי או כל מיני כאלה שיש היום שמתיימרים. ומה הפלא אם כן שבלעם ניסה לעכב אצלו את הישות המופלאה הזו, את אלהי ישראל ? והוא לא פחד ממנו. הוא ידע בדיוק עם מי יש לו עסק. ואחרי שעשה את כל מה שעשה ונעשה לו כל מה שנעשה וחווה בנסים ובנפלאות ובאתון מדברת מה הוא אומר לאל חנון ורחום ?
" והיפה שבדברים שבהמשך לאחר שבלעם מודה : "חטאתי" והוא אף יודע כי היה עליו אפילו למות בחטאו זה הוא מפטיר כנגד מלאך האלוקים את המשפט הבא :
""ועתה אם רע בעינך אשובה לי".
דהיינו - יודע הוא שייסלח לו ולא ימות.
תגובות