[ליצירה]
מרגש וקונה אותי מכל שיר אהבה מודרני דוקא היושר הפשטות ללא פוזות באהבה של בין אדם לחווה. בצניעות נותן מקום לדממה ,לשני. אומנם הוא אינו חושני , אבל אהבה בא מלאה אמיתית ובנוייה על קשר הדדי נדיר ויפה בתקופה כשלנו, תודה לך, לו יהי וכולם יכתבו כך על אהבה .
[ליצירה]
מה זה - טונציית?
מדליק, נהדר, עשר! אהבתי את זה מאוד.
שירים טובים הם עם צטוט נפלא בהתחלה כמו כאן:
"יש להתבונן בלווי הולם" גאוני. ועוד כתוב על כוכבים אז בכלל ...!
קבלתי סטירה פעם מאחת שאמרה שאם אני מתנצל
יותר מדי זה פוגם בתדמית. היא צדקה. אני התנצלתי
מסיבות אגואיסטיות לחלוטין. (בעקבות בית 3)
הבית ה4 מהמם. בקיצור כל מילה פגעה בול במרכז ליבי. לכן, - מהרתי והמלצתי בחום...(!!!)
[ליצירה]
מאוד מאוד אהבתי:
"ושני לבבות תועים
דרכם זה אל זה
מבין סלעי מגור
חשופים ושוממים"
רעננות כזאת, כיף לקרוא. ומשחקי המילים.
משהו טהור-טהור לפחות כמו בבקר (זה מה שבא לי)
העקידה.
[ליצירה]
ההמונים לעולם לא שולטים. מנהיג שהולך אחרי העם, הסקרים וכו' הוא בעצם כלב אחר אדונו. הבעיה שאתה רוצה לפתור את בעיות השחיתות והעוני בעזרת פתרון שהוא זה שיצר את כל הבעיה.
[ליצירה]
מוחמץ וחבל
נהנתי לקרוא, אבל הסוף היה חלש. הובלת אותי ל.. כלום, נדמה לי, מה הקטע של הטיפה הסגולית מה באת לבטא ועוד בהדגשה: "דע לך גם דע"
זאת ועוד. הטיפה מחשיכה? למה? ממתי? מה סגולי בזה? אז למה היא ליטפה בעדנה בתחילה?
יש לי הרושם שכתבת בלי רעיון. זה היה בסדר לו תוך כתיבה הוא היה מתנוצץ לך, אבל לא היא.
שב על זה שוב. חשוב על הטיפה היחידה :
למה השמים בוכים עליה? ונוטפים כך דמעות-גשם?
מה סגולי בה?
היא מבטאת כאב בעולמנו? כוחות אופל או כוחות יצירה וטוב?
או כל שאלה שעולה על דעתך, ונסה לסיים אחרת, עם מסר או תחושה עמוקה ומשמעותית .. אחרת זה מוחמץ וחבל! כתיבה פוריה.
[ליצירה]
השיר יפה, אבל יש חרוזים משוכללים יותר. ,ומה אם ,משה וכלב"? בעצם מה זה משנה כיום הכל מחפפים; והרוח כדברך חבושה בפריצותה חסרת הרסן והרדודה,ככה שאתה יחסית עוד טוב. [ מגילות הרע במיעוטו]..
[ליצירה]
עדין מאוד
זהירות שביר, מה אם ביקורת בונה?
עמוד השידרה של העולם יבש, נוקשה, מנוון, חסר גמישות. הכותבת מזהה וכואבת, אבל היא לא משוחררת מאותה מציאות. על כן באה הפנייה ל "אתה"
שכן דרכו היא מצליחה לחדור את קיר האדישות, לעיתים. בכוונה אין היא מפרטת את ה"רגשות" כי דברים כאלה מוטב להם שתיקות. בלי עמוד שידרה העולם אולי אינו יציב אך הוא זוכה בשיחרור, פורקן וחישה. עתה (חוזר למקורו) יוכל העולם לבנות את חוליותיו מחדש בעדינות וברגש אמיתי שאינו מתפוגג במהרה.
שיר מרגש ועדין מאוד למי שעוד מסוגל להרגיש.