'עברית מדוברת'
----------------
בנמל-תעופה הומה ושוקק חיים
(ומופלא: הוא אפילו איננו 'שלנו')
שומע אנוכי 'עברית מדוברת'
בפי מליוני נוכרים...
...כנראה שאינם כה שונים (בהרבה)
מעימנו...
[ליצירה]
!!!
כך אמר ה'ממזר' והוסיף החזן:
יישר-כח לך, "ממזרון מדופלם"!
אך הרשה לי לך לייעץ 'קטנטנה',
בתקווה שבליבך היא תישכון בפינה (?):
בעת גיוסך, נא אמור לקצינת הפיקוד:
"רוצה אני זאת להיות- החרזן הרשמי של הגדוד!"
טוב, השיר מאולץ הוא, השורות מתארכות,
כי לא זו דרכי- סוג שירה שכזאת..
[ליצירה]
כוכבים נוצצים...
מכיר את השיר הזה?- "איש אחד חלם / שבלילה הוא מת / ובבקר הוא קם / וראה זו אמת / כוכבים נוצצים"... וכו'. שני הקטעים האלה מאוד הזכירו לי את שיר-הילדות הזה. נחמד, לא?
[ליצירה]
תגיד, ה-
"ברק" הזה שהרס את האסם- זה היה אהוד או סתם ברק? אל תשים לב אליי, זו סתם בדיחה סרקסטית...
[ליצירה]
[ליצירה]
נכון, אבל
שכחת את כוחות בעלות-הברית האחרים (ארה"ב, בריטניה וכו') שהיו שותפות לניצחון. למרות תיעובך את הקפיטליזם ואת המדינות הקפיטליסטיות- קצת צדק הסטורי- ממש לא יזיק...
[ליצירה]
אהה, יצירה קצת מופרעת
אני אוהב יצירות כאלה! (הייתי מכניס יצירה זו ל"נונסנס", אבל זו בחירה אישית...). היי ממזי, אני מריח פה מתחרה בשטח..! (ל-kuku, עיין בבקשה ביצירתו של ממזר-פרחים "יתקדל ויתקדש" ותבין למה הכוונה...)
[ליצירה]
נו...
לאחר תגובה כזאת, מהירה ונוקבת מצידך, אני 'לוקח את דבריי בחזרה'... אבל איפה, איפה כל הביטויים ה'מופרעים' וה'מוזרים' שאתה משתמש בהם בשיריך, כמו: צורבייה, רעניה וכו', משום-מה לא מצאתים בשיר זה!
[ליצירה]
איי... "חג הביכורים"...
אורי, אתה גדול!.. "חג ה'ביכורים'"..! לדעתי הענייה, 'מילולית' יכולה לרקוד בשני אתרים (אויש, מה זה! איזו פליטת-פה אומללה!) סליחה... 'בשתי חתונות' (אה, איך אני? זה גם מתקשר לסיפור...) ב'מכה אחת'..! ולגבי הסיפור עצמו... אח... נהנתי מכל רגע!
תגובות