[ליצירה]
ציור מקסים!
אני הק' הייתי מעדיף "לאור הירח",
אבל איך שנראה לך (כמובן).
אהבתי את יחסי המרחקים בין העצמים השונים בתמונה. מעניין לראות עוד ציורים שלך!
[ליצירה]
בס"ד
התיאור של הרגשות של רחל, הצורך שלה לראות שוב את בנה שלא נרגע, החיפוש העקר במנזר כשכל הנזירות מביטות בה בתימהון, השזירה של הזכרונות והחלומות, האהוב שאותו היא לא חיפשה, לפחות לא בפועל, שמופיע במקום הבן ותומך בה, ההתרפקות שלה על התמיכה שלו, והסוף הקשה - הידיעה שהילד מת והיא לא תשוב עוד לראותו. הקשר שלה אליו שחי וקורא לה אליו מקצה היבשת הארורה מתוך האדמה, הקשר שחי עודנו למרות שהבן שלה מת. אלו הדברים שזיעזעו אותי.
[ליצירה]
'שנוי במחלוקת. אוף! אומרים על מישהו שהוא שנוי במחלוקת ואז זהו, נגמר, התווית הזו לא תרד ממנו יותר. זה אבסורד. אחרי שהבן אדם הוכתר בתואר 'שנוי במחלוקת' אנשים מתייחסים לתואר הזה ממש בקדושה. ואז, במקום להתעסק בנושא המחלוקת עצמו ולנסות להבין את הטענות, מתעסקים בדימוי. "אומרים עליו שהוא שנוי במחלוקת". מי אומר?", "אומרים!".'
אוף! כמה שזה נכון!
[ליצירה]
לוגן, זו אולי פסיכולוגיה, אבל בגרוש...
אבל נראה לי שלכל אחד לפעמים קורה שנראה לו שכל העולם נגדו פתאום, ואז מה שהכי רוצים זה באמת להרוס את הכל.
ולדעתי כל אדם חושב רק על עצמו. הגדולה היא לא לבטל את עצמך, אלא לעלות לרמת עצמיות גבוהה יותר, ולכלול כמה שיותר בתוך ה"עצמי" הזה.
[ליצירה]
בס"ד
קודם כל, כבר ביקשתי ממך שלא תעמיס עליי בקבילות או אי קבילות של טענות לפי מדעי הרוח, זה חסר משמעות עבורי - בשבילי אלו טענות קבילות מאוד. תוכיח לי שלא.
א. האמת היא שאני באמת לא יודע אם העולם קיים. יתכן מאוד שאנחנו חלום של הקב"ה. ליתר דיוק, העולם נברא בעשרה מאמרות? אז אנחנו דיבורים של הקב"ה. אבל מה זה שייך?
ב. אתה חוזר על עצמך, כבר עניתי על זה.
ג. בבקשה אל תדבר איתי בקודים, אני לא מבין אותם. הקב"ה נתן לי מצוות למרות שאני לא משיג אותו. עובדה!
ד. אבל הטיעונים שלך הם בשבילי בלתי מוכחים, הם בגדר השערות חסרות ביסוס.
ה. אתה סתם מסבך. כל מה שאני אומר זה שהשכל שלנו מוגבל ולא יכול להבין כל דבר. ברוך ה' שאנחנו מסוגלים להבין שאנחנו מוגבלים.
ו. אם הבנת, לא משנה לי איך תקרא לזה.
תגובות