[ליצירה]
הגשם מנגן על כולנו, מה? ניגוניו נעימים...
סיום מצויין, אך מעט תלוש. יכול להיות שהיה שם משהו לפני כן?
אהבתי את "עציר". מעולם לא שמעתי את המילה... ההתאמה בין הבית הראשון והשני מושלמת. צל"ש.
הבכי שלך מעורר.
תודה!
[ליצירה]
יש בזה גרעין אמיתי. כי התנ"ך אע"פ שהוא ו"סיפוריו" כולו יחסי גומלין בהתגלות האלוהות, הוא גם התרחש בהסטוריה באמת וליופי יש בו הרבה משמעות.
והלוואי שהיינו יודעים לחיות את התנ"ך שלנו באופן הזה.
[ליצירה]
[ליצירה]
א-לוהים אחרים
בואו ניתן לדמיון שלנו קצת חופש נשחרר אותו מכבלי הדת ומהדפוסים שכל החיים הכניסו לנו. לא נתפש לפרורי מילים. נראה את הרעיון הגדול שמעבר לכתוב.
גם אם הקטע הזה אינו משל, נאמץ את ענינו ונראה את הנמשל. הקטע הזה, לדעתי, מדבר לא על בראת עולם או בראת אלוקים. הוא מדבר על אמונה. ולא על אמונה
באל זה או אחר... אלא באמונה הרבה יותר גדולה, והרבה יותר חזקה. באמונה שמתקרבת לדמותו של
א-לוהים. האמונה באדם!
[ליצירה]
אני דוקא אהבתי מאוד את הקצב בנקודות שהוא עוצר מועצמת תחושת האשליה המתוארת .
למרות זאת נדמה לי שיש מה ללטש במיוחד שכרובי שוב לא יסכים.
[ליצירה]
[ליצירה]
השתגעתי על אמת
"אנוכי תולעת ספרים (עלק) חרפת לשון ובזוי עט."
אמור אמרתי לכתוב לי שיר, תמים, פשוט וישר מהמותן.
באה הדס ו... (לא, לא, לא, לא)
פת = פרוסה, חתיכה וביחוד חתיכת לחם. פרור וכו'
ככר = רחבה מעוגלת, עמק מוקף הרים, לחם, (משהו גדול ותפוח בדר"כ)
יש פת-שחרית - ארוחת בוקר
יש פת-ערבית- ...ערב וכו'
פת-בג..
נו אי אפשר גם ככר-פת??
התגובה שלך מרושעת, מכפירה, מבישת, צינית ומרגיזה!
דבר אחרון (אין לי כח יותר. די, הצילו, קחו אותי מכאן, נכנע!!!!!!!!!!!!!!!!!) זה לא ביצוע טוב אם: זאבים לא יכולים להיות בו, יש איבוד ומילים שחוזרות על עצמן סתם, המילים ככר פת סותרות אולי (???) ומי יודע מה עוד. רשלנות?
יש פה איזה 50 מעלות חום... שום שיר לא יעזור לי ולצערי גם זאבים אין בסביבה. משדרים חדשות ("נורא מעניין") מרוב עצבים מיתרי הקול שלי הופכים לחלילים חלולים. די.
[ליצירה]
[ליצירה]
שיר על גאולה, על עולם אחר שעוד אינו קיים.
הבניתי כך: כל הערכים העליונים שבין הדוד ורעיתו שבגלותנו פרחו למימד המיסטי הלא נגיש לנו, חזרו להתגלות בגוף עצמו דרך החושים; אבל כבבית שלישי מהמקום הכי נמוך.
[ליצירה]
שימו לב שהכותבת מאמינה באלוהים. כן, את מאמינה. בעצמך כתבת זאת. כי אם את מצפה שהשבת תרגש אותך סימן שהנקודת מוצא שלך היא של אמונה. הקביעה אין אלוהים היא סתם שלט מסחרי שלך.
ואת לא מנומסת במיוחד.
מה זה שבת את יודעת? מה היא אמורה לעשות לנו? למשל, מה את מקבלת כשאת מדליקה נרות? איזה שינוי את עוברת? או לחלופין- מה משתנה בך כשאת מבעירה אש בשבת? איזו עוצמה זאת ומה הסכנה שבגללה אסור? מה את אמורה לחוש?
ויש לי עוד שאלה: מה כלכך כיף בלנשום?
* * *