צברית, שם נעורים אברהמוף, בוגרת הגמנסיה הרצליה. מאז פלא האינטרנט וזמינותו לכול כותבת שירים.
http://www.literatura.co.il/website/index.asp?show=authors&id=1715
[ליצירה]
אבל קבר יהיה לך רוז הקטנה, את תהיי לסמל ותופיעי בעיתונים ובמותך אולי תפני תשומת לב למאות ואלפים ילדים שחיים ללא כבוד מהוריהם. ויהי זכרך ברוך. ושלא נצטרך ושלא נדע ...
[ליצירה]
יום אחד, ביום הזיכרון, נכנסתי לבית של השכנה שלי ומצאתי אותה יושבת ומביטה בתמונתו של אחד הרטכ"לים. היא ספרה לי שאותו רמטכ"ל דומה מאוד לאחיה שנספה בשואה (והיא נצלה כי הייתה במנזר, כמו הדמות בסיפורו של אביסתיו). והיא עוקבת אחרי תמונתו של אותו קצין כדי לדמיין איך אחיה היה יכול להיראות לו נשאר בחיים, כי * לא הייתה לה שום תמונה שלו ושום זיכרון וזכר*. היא ספרה שהנאצים לקחו את כולם מבית הכנסת וירו בכולם אחד אחד ליד הנהר כמדומני. ואילו היא - כחולת עיניים ויפה - ניגש אליה קצין SS ואמר לה, "את לא יהודיה, את לא יכולה להיות יהודיה," והיא רק הביטה בו ולא אמרה דבר, אבל הוא אמר לה, "לכי מפה, את לא יהודיה" וסילק אותה בכוח וכך הציל אותה. והיא הלכה משם לבית של המטפלת הפולניה שלה, שזה כל מה שהיה לה בכפר, וההיא שמה אותה במנזר. ולמחרת אותו יום היה לה פס לבן בשיערה, והיא כמדומני בת 19.
[ליצירה]
תודה. בקשר לסימני השאלה - הם מופיעים ביצירותי - כנראה חלק מאופיי. למשל:
http://www.tzura.co.il/tshsd/yezira.asp?codyezira=11004&code=1626
כבר שמתי לב בעצמי שבד"כ ביצירות שלי יופיע בעל חיים או מלאך, פעמים רבות יהיו סימני שאלה, וגם היצירות פותחות בקול ענות חלושה ומתגברות לקראת הסוף. כמדומני כאן הופיע דג.
[ליצירה]
הרבה מאוד כאב לב מבוטא כאן, כאב לב על הטבע ההרוס וכאב לב על ההתקפות על המדינה. השורה "ארץ הצבא והצבר" אומרת הרבה מאוד, לדעתי, שורה מאוד מוצלחת, וייתכן שאת שתי השורות שאחריה הייתי מסירה או שותלת במקום אחר ביצירה.
[ליצירה]
פרנצסקה החתולה שלי כעת בת 19 והיא שוכבת לי כאן על המקלדת ומפריעה לי.
בפייסבוק מתנהל כעת מסע נגד ניסויים בשימוש במוחות של חתולים במצב ערות שעורך אחד דוקטור עופר דונקין באוניברסיטת באר שבע.
כשאני חושבת שלפגיה בבית החולים בדרום אין כסף ושהנוער משתכר 19 ש"ח לשעה אבל ניסויים על המוח תוך שימוש בחתולים להם יש כסף למעבדות אינני מוצאת את המילים המתאימות.
תגובות