[ליצירה]
ולאחר שתכתבי כותרת אולי תכתבי מחדש את השיר
תני לו חיים.
תמצאי מילים שבאים ממך ולא מבחוץ.
מה גם שהשיר כולו משעמם עוד יום במיטה. עוד חוויה שחזרה על עצמה - איפה ההתיחסות לאותו חוויה שאמנם משותפת לכלנו אבל לא מודעים אליה ולא מסוגלים לתת לה מילים.
[ליצירה]
אני חושב שהשיר הוא נסיון מושקע יחסית לבטא רגשות שמקורם באותו מקום שמשותף לכל בני האדם רגשות מזויפים שמטרתם לשלוט בסביבה או לפחות לגרום לעצמך להאמין שאתה שולט
מזויפים זה לא אומר שהם רעים אפילו שיש למילה מזויף קונוטציה שלילית אני לא מתכוון לדבר שלילי ולמעשה אין לי כלל כוונה במה שאמרתי אלא רק בתי להציג מציאות מסויימת לומר שהרגשות הללו מקורם מהאינטרס מהצורך מה שנקרא ביהדות "לא לשמה"
[ליצירה]
אני חש בשיר הרבה מוטיבים ששורשם מכתביו הספוגים קבלה לש הרב קוק
אולי במודע ואולי שלא במודע.
רוב האנשים נוטים לפרש את המילים הללו לפי דרכם של סיפוק צורכיהם הפיזיים או הפסיכולוגים על כל גווניהם.
עצם הקריאה להתעלות האמירה התרחקי מרשע כאילו כיוונה הוא לטוב. כל אלו דברים שמאוד קשים לי.
ההשפעה החברתית היא שכל חברה בעלת ערכים מסוימים מאמינה שהצדק איתה.
לי ניראה שהצדק לא נמצא עם אף אחד אף לא איתנו.
ואומרים שה' השליך את מלאך האמת לארץ ואמרו לו המלאכים ככה אתה מבזה תכשיט שלך את האמת הכוונה לתורה שהוא הוריד אותה ארצה לבני האדם.
והוא ענה להם כך רצוני שאמת מהארץ תצמח והכוונה שנתינת התורה לבני האדם היא ביזוי לאמת מכיוון שאף בנאדם לא יכול לדעת את האמת. ראי הלכות דעות לגבי משה שגם הוא לא ידע את האמת.
לכן אף אחד לא יכול להחזיק בדגל שהאמת איתו אף לא אנחנו. אין אנחנו מעל לאף אחד אף לא קדושה ולא ניצוץ של קדושה אלא כמאמר משה ואהרון - ואנחנו מה?.
תגובות