[ליצירה]
אני בדרך כלל לא שורדת שירים ארוכים כל כך, זה מטריח אותי. (רק באינטרנט!! המילה הכתובה באמת זה כבר משהו אחר!)
והנה, גם הגעתי וגם יש סיכוי שאני ארצה לקרוא עוד דברים שלך... הרי לך מחמאה!
ממש אהבתי את הרעיון, שלכל אחד החוויה אינדיוידואלית, אפילו אם השתמש בחומרים שכולם משתמשים.
חוצמזה, עברית יפה, תמיד מוסיפה!
רואים שהיית ביניש, לפי הביטויים...
[ליצירה]
בס"ד
ממש לא, הייתי רחוק כרחוק מזרח ממערב מהבנת השיר, עכשיו זה יעזור לי. אני לא חושב שזה הורס. אולי בשירים שבהם הפן האישי רב הסברים יכולים קצת לקלקל. נראה לי שפה לא.
[ליצירה]
זה חסר תועלת להתווכח עם שמואל. הוא יותר מידי מושפע משטיפת המוח הקומוניסטית בה כל העשירים הם רעים בהגדרה ( אם הם היו טובים, לשיטתו, הם היו צריכים לוותר על כל עושרם). ולא, אין לו שמץ של חוש הומור, אחרת הוא היה מבין שהשטויות שהוא כותב פה כל שבוע הם פארודיה עלובה על הקומוניזם ולא תעמולה יעילה במיוחד.
לאורך קיומה של המפלגה הקומוניסטית, היו בה הוגים דגולים דוגמת מרקס, סרטר, פוקו וכו' שמואל הוא פארודיה עלובה על מארקס בדיוק כמו שאמנון יצחק הוא פארודיה על הרמב"ם והרב טאו הוא פארודיה על הראי"ה.
[ליצירה]
כמו שאמרתי, בוא לא נגרר להאשמות והטלות דופי (ועיין מה שכתבו הרש"ר הירש והרב סולובייציק על תפקידה של א"י , למרות שאין אני דבק בגישתם, - יש גם גשה כזאת!)
[ליצירה]
מה שהתכוונתי לומר הוא שתגובתו של אביאל רק כביכול נובעת מניתוח כלשהו של המציאות ובעצם הוא סתם מקנא.
לא מבין על איזה חלק מזה חלקת - לכאורה אתה אומר את אותו הדבר, דהיינו שאף אדם אינו מונע אך ורק ע"י שכלו...